Blogspot leerling “gezonde voeding”

a0c09802-636f-11e4-a8a8-bedd9fcf5409_originalDag Allemaal,

Ik heb onlangs op een blog van Jennifer een medestudent iets heel interessants gezien waar we allemaal meer aandacht aan zouden moeten besteden, namelijk gezonde voeding !

De blogpost die ik bij een medestudent heb gelezen ging erover om op een creatieve manier gezonde voeding samen te stellen en het zo aangenaam te maken voor de kinderen om het op te eten. Want je hebt heel veel kinderen die problemen hebben met eten. Zelf op stage ben ik er zo verschillende tegengekomen. Voor die kinderen moeten we een eetmoment net leuk maken, en dit kan bijvoorbeeld door met groenten een mannetje op je boterham neer te leggen. Zo kan je er dan een verhaal rond vertellen, er kwam eens een eet monstertje langs en die at de oogjes op van het boterham mannetje….

We weten eigenlijk stiekem allemaal wel dat kleuters gezonder moeten eten. Maar daarnaast zouden ze eigenlijk ook veel meer moeten bewegen en daarover ga ik aansluiten op de blogpost : je kan wel gezonde voeding aanbieden maar ook beweging is heel belangrijk bij kinderen.

Uit verschillende bronnen heb ik al geleerd dat kinderen steeds minder bewegen. Iedereen heeft het wellicht al verschillende keren gezien of gehoord: kinderen worden tegenwoordig ook dikker dan vroeger (en niet alleen de kinderen). Dit omdat steeds meer mensen ongezonde voeding eten, niet meer de gezonde eetgewoontes meekrijgen van thuis, of door hun werk geen tijd meer hebben om te koken en zo bereide maaltijden opwarmen, en ook omdat kinderen gewoon niet meer bewegen, ze spelen niet meer buiten en brengen veel te veel tijd al zittend door, voor de tv of computer.
Daarom is het belangrijk als leerkracht om de kinderen toch zo veel mogelijk te laten bewegen in de klas op momenten dat het mogelijk is!

LAAT KLEUTERS MEER BEWEGEN is de boodschap !

Bron: http://www.onderwijsmaakjesamen.nl/
(hier vind je bewegingstips om ze met de kleuters te doen)

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>