Talent heen en weer schriftje derde kleuterklas:

Dag Lezers! talenenboek

Er is één ding waar ik heel erg overtuigd van ben : ” IEDEREEN HEEFT EEN TALENT”. Maar niet iedereen beschikt over evenveel talenten ! Ik vind juist dat we verschillende zaken moeten gaan proberen en uitzoeken waarvoor we talent hebben.  Wanneer iets ons ligt, dan hebben we geluk en een talent er bij. Ligt iets ons niet, dan is dat ook geen ramp, je hebt het tenminste geprobeerd en je hebt nog vele andere dingen te ontdekken !
Als ouder wil je toch heel graag weten wat de talenten en vaardigheden van je kind zijn zodat je hen daar in kan sturen. Wij als volwassenen kennen meestal onze talenten al, maar kinderen moeten deze nog weten te ontdekken.

Hoe vroeger je de talenten van het kind ontdekt, hoe beter kinderen kunnen begeleid worden in hun ontwikkeling. Nu heb ik een methodiek gevonden “Talent heen – en – weer schriftje” : het is een praktisch communicatiemiddel tussen ouders en school dat vooral gebruikt wordt in de derde kleuterklas.

Voor de kleuters zelf is het heel erg fijn om te weten wat nu hun eigen sterkste punten zijn, maar ook wat hun minder sterke punten zijn en hoe ze daar mee kunnen omgaan !

Het boekje wordt alleen maar in de derde kleuterklas gebruikt zodat ze al eens op een kindvriendelijke manier toch even kennis kunnen maken met de werking van 8 talenten van Gardner. Gardner is de grondlegger van meervoudige intelligentie en gelooft dat iedereen talenten heeft. De 8 talenten die hij onderscheidt zijn:

- Samenknap
– Beweegknap
– Muziekknap
– Taalknap
– Filosofeerknap
– Zelfknap
– Rekenknap
– Natuurknap
– Beeldknap

In de lagere school kunnen ze met Talenten agenda’s werken. Wat houden talenten agenda’s in het lager in? Dit zijn agenda’s die kinderen leren om te plannen, maar ook wordt er dieper ingegaan op het ontdekken van de talenten van het kind !

Wil je ook dat jouw kinderen in de klas hun eigen talenten leren ontdekken en het zelf ook weten? Werk dan met een Talent heen- en-weer schriftje !

Meer info vind je op:  
– http://www.abimo.net/educatieve_uitgaven/index.php?doelgroep=kleuterschool&ct=100&pg=detail&rid=652

– http://www.knapvilla.nl/meervoudigeintelligenties.html

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>