Diversiteit in actie

Beste lezers,

De site diversiteit in actie is een hele interessante site voor leerkrachten, de site inspireert de leerkrachten om zelf in actie te komen en te gaan werken rond diversiteit.

Wat is er allemaal te vinden op de site?
1 sociaal- cultureel bewustzijn
2 kinderarmoede in K.O
3 brede school
4 communicatie met ouders
5  omgaan met functiebeperkingen
6 burgerschap
7 taaldiversiteit
8 observeren en evalueren.
Deze site zou ik zeker aanbevelen voor leerkrachten omdat als een leerkracht met een bepaalde vraag zit over diversiteit in de klas, dan kan hij/zij er hier mee terecht. Ook zou ik het aanbevelen om als leerkracht de site goed door te nemen, en je te laten inspireren door de site om daarna één van de punten uit te werken in je klas.

Als ik me via deze site laat inspireren denk ik aan volgende thema’s rond diversiteit:
1 Kinderarmoede: kinderen die het thuis goed hebben weten immers niet dat anderen het slecht hebben.

2 Sociaal cultureel bewustzijn: hierbij zou ik verschillende culturen eens aanbrengen bij het bepalen van de cultuur zou ik eerst kijken of ik zelf kinderen van een andere cultuur in mijn klas heb, en hun cultuur verder uitwerken.

3 Taaldiversiteit: Dit zou ik een beetje linken met sociaal cultuur bewustzijn. De kinderen die thuis een andere taal spreken zouden zeker en vast woorden in hun eigen taal eens mogen vertellen.

Ik zou aan deze onderwerpen echt wel meer dan tijd willen besteden en er dieper op willen ingaan dan enkel de jaarlijkse cliche thema’s ” weg ermee ! ga voor diversiteit”. Kinderen mogen en moeten zelf weten dat iedereen verschillend is, maar dat dit ook bij iedereen uniek is.   Als dit hen heel goed aangeleerd wordt, dan zou er misschien minder gepest worden, en zouden meer kinderen zich emotioneel beter voelen.

Onthoud : elk kind is anders, maar elk kind is uniek !

http://diversiteitinactie.be/

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>